Taxiverhaal Caroline van Taxi Hop – Een bladzijde uit haar dagboek

Als taxichauffeur maak je veel mee. Je ontmoet veel verschillende mensen en bezoekt allerlei soorten plekken. Vandaag nemen we een kijkje in het dagboek van Caroline en luisteren we naar haar bijzondere verhaal.

Vervoer na een dag winkelen

“Ik moest vandaag een ouder echtpaar ophalen bij een winkel in Bussum. Daar aangekomen vertelde de winkelbediende me dat mevrouw een boodschap was gaan doen en dat ze haar man in de winkel had achtergelaten, omdat hij slecht ter been was. Meneer was het echter zat om in de winkel te wachten en had zijn krukken teruggevraagd aan de winkelbediende. Hij zou alleen even naar buiten gaan en in de buurt van de winkel blijven.

Ik stapte daarop weer in mijn bus, om te wachten tot het echtpaar hopelijk weer terug kwam en ik de rit kon maken. Terwijl ik in de taxi zat, kwam mevrouw aangelopen. Ze vertelde me dat haar man was weggelopen uit de winkel waar ze hem had achtergelaten. De winkeldame kon haar niet vertellen waar meneer heen was gegaan. Mevrouw heeft me verteld hoe haar man eruit zag, dat hij Johan heette en samen hebben we een kwartier naar hem gezocht.”

Veilig terugbrengen

“Helaas konden we hem niet vinden en ik moest ook nog een andere rit maken. Op weg naar het volgende adres en zeker 8 kilometer van de winkel af zag ik Johan op zijn krukken staan, pratend met een schilder. De schilder was van plan om Johan naar huis te brengen, omdat hij bezweet en doodmoe was. Johan had tegen de schilder gezegd dat hij uit de Bussumse wijk het Spiegel was komen lopen en had hem gevraagd of hij hem naar huis wilde brengen.

Ik zette mijn taxibus stil met alarmlichten aan, vloog naar de twee mannen toe en vroeg of meneer Johan heette. Hij keek mij raar aan vroeg hoe ik nu zijn naam wist! Ik vertelde de schilder dat Johan wat in de war was en gezocht werd door zijn vrouw op de Havenstraat. Ik heb Johan in de bus geholpen en naar zijn vrouw gebracht.”

De favoriete bestemming

“Door alle commotie was ik een half uur te laat voor mijn andere rit. Gelukkig begrepen deze klanten de situatie. Uiteindelijk bleek dat Johan zwaar dement was en zijn vrouw dit graag geheim wilde houden, omdat ze bang was dat hij bij haar weggehaald zou worden. Ze vertelde dat ze al 53 jaar samen waren en ze zonder hem niet wilde leven. Ik heb ze uiteindelijk met mijn taxi veilig en gezond thuis thuisgebracht, maar wat een enerverende dag!”